donderdag 9 juli 2009

REISVERSLAG SIGNAPORE (bezoek PSA hoofdzetel)

Dit zijn de ervaringen van Jan Van Hoof, voorzitter RSK (Regionale Sectoriƫle Kern) haven Antwerpen en Michel Claes, Secretaris haven Antwerpen ACV transcom. Ze verblijven in Singapore, waar ze een bezoek brengen aan de hoofdzetel van PSA Coporation ltd, moederbedrijf van PSA/HNN en OCHZ/Stora. Michel Claes schrijft :

Singapore, here we come. Het is vroeg dag, maandag 6 juli. Vertrek om 5u31 met de trein vanuit Brugge naar Brussel Nationaal. Nadeel is alweer een te zware reiszak, waarmee ik nog een heel eind naar het perron moet.
Gelukkig werd mij dat op het verdere traject naar de luchthaven bespaard. Onderweg krijg ik een telefoontje van Jan Van hoof, voorzitter RSK Antwerpen, om te melden dat hij reeds was aangekomen, Jan en ik reizen samen. Na een vlotte check in namen we een uitgebreid ontbijt, onder het goedkeurend oog van een toevallig aanwezig vakbondslid. Deze wuifde zijn wit-russische vrouw uit die voor 6 weken naar de familie in Minsk trok.
Door een oponthoudt in Brussel viel de aankomst in Zurich wat later uit. Als laatste konden we nog net de vlucht naar Singapore op, nadat een paar keer onze naam door de hall van het luchthavengebouw galmde.
De vlucht verliep vrij goed en na 12 u bereiken we Changi Airport in Singapore. Een uur later duiken we in de taxi. De lucht was zwoel en klam. We dropten onze reiszakken in het hotel en verkenden de buurt van het hotel. Verder dan een belendend terras kwamen we niet. Er volgt een lange conversatie, met een Aziatische maaltijd als afsluiter. Daarna zoeken we de hotelkamer op en volgt een welverdiende rust. Het is dinsdag 7 juli, 12u lokale tijd.