zaterdag 4 februari 2012

Verliezen van Japanse rederijen lopen op

De drie grote Japanse rederijen MOL, NYK en “K” Line hebben hun financiële prognoses van oktober aangepast, omdat de verliezen groter zijn dan werd verwacht.
MOL hield drie maanden geleden rekening met een verlies van 52 miljoen dollar, maar zegt nu op basis van de resultaten van het derde kwartaal dat het tekort zal oplopen tot meer dan 376 miljoen dollar. De voorbije negen maanden werd al een verlies van 326 miljoen dollar opgetekend.

NYK Line dacht het boekjaar dat in Japan eind maart wordt afgesloten, te beëindigen met een verlies van 234 miljoen dollar. De nieuwe prognose is een tekort van 338 miljoen. In de eerste negen maanden van het boekjaar (april tot december) ging de Japanse rederij al voor 223 miljoen in het rood.

“K” Line ontsnapt evenmin aan de crisis in de scheepvaart en gaat nu uit van een verlies van meer dan 700 miljoen dollar in het lopende boekjaar. In oktober dacht deze rederij nog dat het bij een verlies van 415 miljoen zou blijven. Na negen maanden zit “K” Line al met een put van 560 miljoen dollar.

Lees meer: Nieuwsblad Transport > Verliezen van Japanse rederijen lopen op