vrijdag 17 februari 2012

Pingpong rond de maritieme verkeersbegeleidingsdiensten

Donderdagavond 16 februari was er uiteindelijk een gesprek tussen het kabinet Van Quickenborne en de vakbonden rond de acties van de Vlaamse maritieme dienstverlening. Het kabinet heeft toelichtingen en verduidelijkingen gegeven rond de federale pensioenhervorming én de impact ervan op het Vlaams maritiem personeel. Als vakorganisatie stellen we echter vast dat er een pingpongspel aan de gang is tussen de federale en de Vlaamse overheid rond de verantwoordelijkheden en mogelijke oplossingen. Ze willen elkaar tijdens het spel de zwarte piet toeschuiven. De enige slachtoffers die hier vallen zijn de getroffen personeelsleden van de maritieme dienstverlening: de loodscoördinatoren, de verkeersleiders, de schippers, de matrozen, de loodsen. Kortom iedereen die in de Vlaamse maritieme dienstverlening is tewerkgesteld.
ACV-Transcom blijft gaan voor een coherente en leefbare oplossing voor ALLE werknemers in de Vlaamse maritieme dienstverlening in continudiensten die door de acties aantoonden dat deze ergernis leeft en wordt gedragen.

Na overleg besloten we dan ook de acties verder te zetten zoals voorzien. In de loop van vrijdag 17 februari bekijken we hoe we verder moeten in dit verhaal en de acties. Het is hoog tijd dat de verschillende beleidsniveaus die betrokken zijn eindelijk hun verantwoordelijkheid opnemen en samen praten. Samen moeten ze dan ook de dialoog aangaan met de vakbonden om tot oplossingen te komen.

Bron: Pingpong rond de maritieme verkeersbegeleidingsdiensten