dinsdag 10 januari 2012

Kloosterboer tekent “fruitcontract” met NYKCool

Kloosterboer Vlissingen heeft een fruitcontract met NYKCool getekend. Hiermee is deze logistiek dienstverlener verzekerd van de aanvoer van alle conventionele (fruit-) producten uit Chili en Zuid-Afrika.

Voor de ontvangst van fruit in koelcontainers heeft Kloosterboer de pijlen gericht op het aantrekken van shortsea- diensten vanuit die gebieden waar veel koel-/vrieslading vandaan komt. Door optimale binnenvaartverbindingen met Antwerpen en Rotterdam komen veel containers naar Vlissingen. Momenteel wordt een depotfunctie voor koelcontainers met diverse rederijen besproken. Een containerdepot bij Kloosterboer kan dan op effectieve wijze de lege koelcontainers herpositioneren. Als logistiek dienstverlener verzorgt Kloosterboer naast de lossing en opslag van de goederen ook alle (douane)documentatie en transport naar de supermarkten/importeurs.

Vlissingen mag zich tegenwoordig de grootste gespecialiseerde haven voor koel- en vriesproducten van Nederland noemen voor zowel import- als exportlading voor AGF producten. Rederijen zoals Star en Seatrade waren al vaste klanten in Vlissingen en met de komst van NYKCool is de unieke positie van de in groente en fruit gespecialiseerde haven zeker gesteld voor de komende jaren.

Zowel NYKCool als Seatrade gebruiken nu bijna exclusief Vlissingen voor al hun importstromen. Samen met de export van veelal Zeeuwse aardappelen en uien naar West-Afrika en Rusland zal het totale aantal conventioneel verscheepte pallets uitkomen op ca. 450.000 in 2012 (dit is gelijk aan ongeveer een half miljoen ton). De strategie van zowel Zeeland Seaports als Kloosterboer is erop gericht om de concentratie van de behandeling van koel-/vriesschepen in Vlissingen te realiseren. Er is hiervoor geïnvesteerd in terminals, kades, kranen, mensen en infrastructuur.

Bron: www.logistiek.nl