donderdag 26 januari 2012

CEPA bericht staking maandag 30 januari

Bron: CEPA

In het kader van hun verzet tegen de besparingsplannen van de regering roepen de drie vakbonden ABVV, ACV en ACLVB op tot een nationale staking op maandag 30-01-2012.

Het Gemeenschappelijk Vakbondsfront havens van Belgiƫ sluit zich aan bij deze manifestatie en roept alle havenarbeiders en vaklui op het werk niet aan te vatten. De 24-urenstaking zal beginnen op maandagmorgen 6.00 uur en duren tot dinsdag 31 januari 6.00 uur.

De vakbonden hebben aangekondigd dat de acties zich vooral zullen situeren op en rond de terminals in het havengebied via stakingspiketten aan de toegangspoorten en via vliegende piketten. Ze zullen niet oproepen om wegblokkades op te werpen.

Daarnaast zullen ze iedere mogelijke aanwerving in het aanwervingsbureau verhinderen. VDAB heeft meegedeeld dat in die omstandigheden het aanwervingsbureau maandag dicht zal blijven.

Wij vestigen er de aandacht op dat er reeds moeilijkheden verwacht worden op vrijdag 27 januari 2012 bij de aanwerving voor de morgenshift van maandag 30 januari 2012. Gezien de sluiting van het aanwervingsbureau op maandag, raden wij de werkgevers overigens ook aan voor de morgenshift van dinsdag 31 januari zelf de nodige afspraken te maken.

Dit CEPA-bericht is ook te raadplegen op de website: www.cepa.be
Klik ″Haven″ en vervolgens ″Voor leden - Berichten″