zondag 23 oktober 2011

MSC en CSAV beginnen dienst tussen Ecuador en Europa

De Zwitserse rederij MSC start een wekelijkse containerdienst tussen Ecuador, Panama en Noord-Europa met zes schepen van de Chileense partner CSAV.
De zes eenheden van 4.250 teu die voor de nieuwe dienst worden gebruikt, zijn beschikbaar omdat MSC, CSAV, CMA CGM en China Shipping hun diensten tussen het Verre Oosten en Latijns-Amerika rationaliseren. Het rederskwartet zet daar grotere tonnage van 6.500 tot 8.500 teu in, zodat tien schepen van 4.250 teu van de route kunnen worden weggehaald.

MSC besloot om vijf ‘overtollige’ schepen van CSAV te huren voor een extra dienst tussen de Zuid-Amerikaanse westkust en Noord-Europa, waar aanlopen in achtereenvolgens Bremerhaven, Rotterdam en Antwerpen zijn voorzien. CSAV levert het zesde schip.

MSC en CSAV bieden nu twee diensten aan tussen de westkust van Zuid-Amerika en Noord-Europa. Ze hebben ook nog een derde wekelijkse verbinding tussen Panama, Sint-Petersburg, Rotterdam en Antwerpen. Deze is in belangrijke mate op het vervoer van reeferlading gericht.

Lees meer: De Lloyd NV > MSC en CSAV beginnen dienst tussen Ecuador en Europa