woensdag 12 oktober 2011

Grimaldi wapent zich tegen eventueel rampscenario

In een interview met De Lloyd heeft Emamuele Grimaldi verklaard dat zijn bedrijf klaar is een drastische verslechtering van de economie op te vangen.Volgens Emanuele Grimaldi stevent zijn groep voor dit jaar af op een status-quo, dit ondanks de moeilijke situatie waarmee heel wat reders kampen.

Als er geen geld meer zou zijn voor de financiering van de Italiaanse ecobonus, betekent dit voor Grimaldi niet dat het zijn strategie zou veranderen. "We hebben een ultramoderne en flexibele vloot, die toelaat alle mogelijke types van lading en projecten te transporteren. Dit blijft onze strategie. Wij hebben ook gekozen voor de allergrootste schepen met eenheden die 4000 lijnmeter voor vrachtwagens vertegenwoordigen en 500 lm voor auto's. Dit laat ons toe vooruit te kijken, zelfs indien er geen geld meer zou gaan naar de subsidiƫring van wegtransporteurs die op ons een beroep doen. Wel is het belangrijk dat Europa een wetgeving maakt die onevenwichten en ongepaste concurrentie corrigeert."

Gevraagd naar de tarieven die van Antwerpen een dure haven zouden maken, reageert Grimaldi mild. "Wij ontwikkelen er Antwerp Euro Terminal en wij blijven ook erg positief over deze haven. We genieten van een uitstekende service en onze relaties met de havenautoriteiten zijn excellent. Bovendien vormen zowel de ligging van Antwerpen als zijn goede hinterlandverbindingen troeven van belang. Neen, Antwerpen blijft competitief."

Lees het voledig artikel op: De Lloyd NV > Grimaldi wapent zich tegen eventueel rampscenario