donderdag 12 november 2009

Hamburg Süd doopt "Rio Bravo" in Antwerpen

Hamburg Süd zal zijn gloednieuwe containerschip "Rio Bravo" dopen in de haven van Antwerpen, op de Antwerp Gateway terminal aan het Deurganckdok. Het is het laatste exemplaar in een reeks van vijf schepen van 5.900 teu met de grootste reefercapaciteit ter wereld, namelijk 1.365 teu per schip.

Hamburg Süd gaat deze schepen inzetten op de route naar Zuid-Amerika, waar de vraag naar reefercapaciteit groot is. De "Rio Bravo" werd in Zuid-Korea gebouwd en verrichtte voordien een aanloop in Le Havre. Het schip wordt ingezet op "loop 1" van de SAEC-dienst (South America East Coast) die voortaan met zes identieke schepen wordt uitgebaat. Hamburg Süd controleert 60% van de capaciteit van de schepen. De overige 40% is verdeeld tussen coloaders Hapag-Lloyd en CMA CGM.

De SAEC-dienst bedient Brazilië, Argentinië en Uruguay. Voor "loop 2" van de dienst heeft Hamburg Süd een VSA (vessel sharing agreement) gesloten met CMA CGM. De verwachting is dat beide loops dit jaar een trafiek van om en bij de 5.000 teu zullen genereren in Antwerpen.